• 13

    Feb

    Simple Code SMS Gateway with Rails

    Udah beberapa hari ini coba googling cari-cari pluggin or gem buat sms gateway di rails. Semuanya merujuk ke satu solusi, Yakni solusi berbasis API. Yah, zaman sekarang para penyedia layanan sms di internet semakin lama semakin banyak yang membuat API untuk para developer yang ingin menggunakan layanan sms mereka tapi dengan custome application. Berikut adalah salah satu contoh simple code di rails untuk kirim sms menggunakan salah satu API penyedia layanan sms. Berikut adalah contoh kode di view nya: <%= form_remote_tag :url => {:action => 'send_sms'} %> Username anda: <%=text_field_tag(”username”, nil) %> Password Anda: <%=password_field_tag(”password”, nil) %> Isi sms: <%= text_area_tag “message”, nil, :size => “
  • 13

    Feb

    Clickatell Gem: API For Rails SMS Application

    I’m looking for some pluggins or gems for my sms application with rails. I was found “clickatell” when $ gem list --remote | grep sms To use this gem, you will need sign up for an account at www.clickatell.com. Once you are registered and logged into your account centre, you should add an HTTP API connection to your account. This will give you your API_ID. You can now use the library directly. You will need your API_ID as well as your account username and password. require 'rubygems' require 'clickatell' api = Clickatell::API.authenticate('your_api_id', 'your_username', 'your_password')api.send_message('447771234567', 'Hello from clickatell') Command-line SMS Utility The Clickatell gem also comes with a command-line utili
  • 11

    Feb

    test googling rubyonrails di web indo

    iseng-iseng ngetest kualitas SEO & nama besar detikcom di mata google. Coba masukin keyword “rubyonrails” dan pilih Telusuri “di halaman indonesia” dan jrenggggg… blog ini ada di halaman pertama.. wah, padahal baru posting bbrp kali aja.. lumayan nih.. lanjuttttttttt ngeblogggg
  • 4

    Feb

    Tau Ruby Darimana?

    ada teman bertanya kepada saya, “Tau Ruby darimana? “. sekilas pertanyaan itu begitu simple, namun membuat saya berpikir bahwa ternyata terdapat kemiripan para pecinta Ruby dalam perjumpaan pertamanya dgn Ruby. Berdasarkan hasil investigasi (cie kaya detektif aje!), ternyata hampir semua orang2 (khususnya di kanan kiri saya ) memulai belajar Ruby dari sumber2 berikut (ebook): 1. Pragmatic Agile Web Development with Rails (the facets or Ruby series). 2. Pragmatic Programming Ruby (Dave Thomas) 3. Agile Rails Deployment (ini ttg ilmu deployment nya) hehe setidaknya saya belajar ruby/rails dari 3 ebook itu.. (thanks to om inung yg sudah menceburkan sy ke dunia rails)
  • 4

    Feb

    Ruby Will Be The Best, PHP is Sucks

    Tiobe announced their Programming Community Index for January 2008 like every year, and it was very important to notice that this year PHP have lost one rank to become number four, compared to visual basic which jumped to rank three. But most noticeable last year is Ruby, which jumped from rank 21 to rank 10 (in 2007) and lost one rank at this year (2008) to rank 11 ! It is important to notice that all Ruby popularity is due to its unique and powerful framework Ruby On Rails, while development around PHP was mainly focused on the release of PHP5 in addition to some improvements of PHP4 which remain until today the most popular. The question is, if Ruby On Rails is the best framework for Ruby, which one is the best framework for PHP ? difficult
- Next

Author

Follow Me

Search

Recent Post